Alma residence by Plasma Studio

alma residence by plasma studio 1

This building was previously hotel – Residence Alma that held six holiday apartments is Sesto, Italy, until the project architect Ulla Hell  turned it into a suitable living space for her family of five.

 The unused roof space was turned into an oblique crown, which connects to the ground floor reception space and architectural office, giving it an angular appearance.

 

The interior of this family home is characterized by 360-degree views. Perhaps the most spectacular of these being a view of the sky through an incision over the central stair. This opening delivers an immediate reading of exterior weather conditions, collecting precipitation and receiving direct sunlight.

The main living spaces are split over two floors with first floor bedrooms off a skylit corridor, and an open plan kitchen, dining and family room encircling a fireplace on the second floor. All living spaces in the private residence have direct access to the outside through a series terraces or gardens.

alma residence by plasma studio 2 alma residence by plasma studio 3 alma residence by plasma studio 4 alma residence by plasma studio 5 alma residence by plasma studio 6 alma residence by plasma studio 7 alma residence by plasma studio 8 alma residence by plasma studio 9